Zpět na všechny články

Palicová: Na turnaji můžu uhrát dobrý výsledek

22. července 2020

Až v pondělí 10. srpna odstartuje v Praze kvalifikace na Prague Open 2020, bude mezi tenistkami také nadějná česká tenistka Barbora Palicová. „Pro mě je velká čest, že dostanu možnost hrát takový turnaj,“ přiznává před svou premiérou na okruhu WTA.

Na pražském turnaji se česká hvězdička pokusí přes kvalifikaci probojovat do společnosti Simony Halepové, Belindy Bencicové nebo Eugenie Bouchardové.

„Pro mě je velká čest, že dostanu možnost hrát takový turnaj. Do mojí kariéry bude Prague Open velká a cenná zkušenost. I kdybych v kvalifikaci prohrála, vezmu si z turnaje hodně věcí. Moc se těším, dám do toho všechno,“ říká odhodlaně mladá sparťanka.

Domácí prostředí TK Sparta Praha vnímá jako svůj trumf. „Domácí prostředí je určitě výhoda. Budu mít podporu rodiny a všech kolem mě, takže je fajn, že nemusím cestovat někam daleko,“ těší šestnáctiletou Palicovou, která se velkých soupeřek nebojí.

„Myslím si, že v tenisu takový rozdíl nebude. Ty hráčky mají samozřejmě více zkušeností, ale bude to o psychice. Ženský tenis je stejně o hlavě, takže si myslím, že když budu hrát dobře, můžu uhrát dobrý výsledek,“ věří.

A co příprava? „Budu pokračovat v tom, co dělám doposud. Čeká mě turnaj v Liberci, který bude podobný jako v Prostějově, takže nahraju nějaké zápasy a budu připravená.“

Kromě Simony Halepové se Palicové zamlouvají také české hráčky. „Líbí se mi více tenistek, ale s Bárou Strýcovou nebo Kristýnou Plíškovou bych si zahrála ráda.“

Mladá tenistka lituje jen toho, že se pražský turnaj odehraje bez diváků. „Určitě mě podpoří rodiče a možná sourozenci, ale trošku mě to mrzí, protože se víc nakopnu, když hraju před diváky,“ usmívá se impulzivní hráčka.

Autor: eSports