Zpět na všechny články

Organizátoři: Můžeme opět nastartovat světový tenis

22. července 2020

Dvě hráčky elitní světové desítky v čele se Simonou Halepovou i domácí hvězdy. V areálu TK Sparta Praha proběhla ve středu před polednem tisková konference, na níž byly oznámeny účastnice blížícího se Prague Open, antukového podniku WTA. „Můžeme opět nastartovat světový tenis. Daří se nám vytvořit projekt, který je v současné době majákem na moři,“ shodli se prezident ČTS Ivo Kaderka a ředitel turnaje a pořádajícího oddílu David Trunda.

„I díky spolupráci s TK Sparta Praha se chystá největší sportovní akce v Česku za rok 2020. Dnes mohu s velkou radostí říct, že nečekané se stává skutečností. Ve startovním poli máme i takové hvězdy, o kterých se nám v Praze ani nesnilo,“ netajil nadšení prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.

„Tou první je loňská wimbledonská vítězka Simona Halepová. Nejen, že je výjimečná tenistka, je ale také skvělý člověk. Druhou hvězdou je Belinda Bencicová,“ oznámil účastnice z elitní desítky světového žebříčku.

„Pokud se nestane nic mimořádného, uvidíme vítězku Wimbledonu, finalistku Wimbledonu a další hvězdné tenistky,“ láká Praha velká jména. „Zástupci WTA si všimli, jak jsme se pustili do tenisových akcí. Zatímco se ostatní probouzejí, my jedeme na plný výkon, můžeme opět nastartovat světový tenis,“ zmínil Kaderka a poukázal i na skvělou práci, kterou odvedl David Trunda.

Právě ředitel turnaje a pořádajícího oddílu si vzal slovo posléze. „Komunikace s WTA probíhá na každodenní bázi. Daří se nám vytvořit projekt, který je v současné době majákem na moři. Dotace turnaje bude 225 500 dolarů,“ uvedl po poděkování svazu a jeho šéfovi Trunda.

„Podařilo se nám domluvit se společně se zástupci Simony Halepové a Belindy Bencicové. Z českých hráček máme přihlášenu Markétu Vondroušovou, Karolínu Muchovou, Barboru Strýcovou a Kateřinu Siniakovou. Do hlavní soutěže máme ještě jednu nebo dvě divoké karty. Čtyři divoké karty do kvalifikace obdrží naše mladé hráčky,“ pokračoval David Trunda.

Divokou kartu do hlavní soutěže dostala Eugenie Bouchardová. Bývalá světová pětka a finalistka Wimbledonu z roku 2014 (prohrála tehdy s Kvitovou) se stejně jako Halepová těší do Prahy na kvalitní turnaj a krásné město. Zaznělo tak ve video zdravicích obou hráček.

V kvalifikaci se kromě Kristýny Plíškové a Barbory Krejčíkové představí i teprve patnáctiletá Lucie Havlíčková a jen o rok starší Barbora Palicová. „O divoké kartě jsem se dozvěděla nedávno. Jsem za ni ráda. Děkuji Spartě, díky které jsem se na turnaj dostala. Těším se, protože jsou to moje domácí kurty,“ libovala si Palicová.

„Jsem na tom podobně jako Bára. Děkuji Spartě a panu Kaderkovi, že si na turnaji mohu zahrát. Budu se moc těšit,“ dodala Havlíčková. S krajankou se shodly na tom, že pokud by se jim podařilo proniknout do hlavní soutěže, rády by si zahrály proti Rumunce Halepové.

Turnaj na Spartě proběhne bez přítomnosti diváků. Účastníci tiskové konference ujistili, že pokud přijdou speciální hygienické předpisy a pravidla, budou organizátory splněna.

Autor: eSports