Zpět na všechny články

Organizátoři potvrdili předolympijský termín i start českých nadějí

25. dubna 2024

Největší tenisový turnaj v České republice se uskuteční i letos. Pořadatelé Livesport Prague Open potvrdili na čtvrteční tiskové konferenci, že ženská akce kategorie WTA 250 v areálu TK Sparta Praha začne kvalifikací v sobotu 20. července a vyvrcholí v pátek 26. července, tedy bezprostředně před startem olympijského turnaje v Paříži. Hrát se bude na antuce. Už nyní je jisté, že se prestižního klání zúčastní kromě Lucie Šafářové i Sára Bejlek, Tereza Valentová, Lucie Havlíčková, Dominika Šalková a Laura Samson.

„S radostí potvrzuji, že největší a nejprestižnější tenisová akce v Česku se v roce 2024 opravdu konat bude,“ uvedl Miroslav Malý, jenž je ředitelem turnaje a pořádajícího klubu TK Sparta Praha. „Jsem moc rád, že v těžké době, kterou tenis zažívá, to bude i s naším dlouholetým titulárním partnerem Livesport.“

Společnost Livesport je hlavním partnerem turnaje v pražské Stromovce už čtvrtým rokem. „Tenis máme obecně rádi, má spoustu fanoušků a spousta našich uživatelů tenis sleduje. Máme rádi i tento turnaj, s organizací i vším ostatním jsme byli vždy maximálně spokojeni. Je radost být u největšího tenisového turnaje v Česku, který rok za rokem potvrzuje, že umí být uspořádaný na světové úrovni,“ nechal se slyšet ředitel komunikace Livesport Petr Vavrik.

Termíny Livesport Prague Open 2024 budou kvůli návaznosti na pařížskou olympiádu nevšední. Turnaj standardně končí v neděli, letos ale vyvrcholí už v pátek 26. července, kdy se uskuteční finále dvouhry i čtyřhry.

„Dohodli jsme se s organizací WTA, že tento turnaj budeme pořádat na antuce. Bude se nově hrát na čtyřech dvorcích, abychom měli dostatečný časový prostor, kdyby například pršelo. Kapacita areálu bude zachována na 2500 míst, snažíme se vylepšovat divácký komfort. Pro fanoušky bude opět zavedena mimořádná linka MHD od metra,“ vyjmenoval Malý.

Předprodej vstupenek začne ve středu 3. června na webu Ticketportal, ceny se budou pohybovat mezi 150 a 600 korunami. Celý turnaj bude opět vysílat ČT na programu ČT Sport.

A jak to vypadá s hráčským obsazením? „Bude záležet na tom, jak se bude hráčkám dařit v následujících měsících a jestli se kvalifikují na olympijský turnaj. Se všemi komunikujeme, ale do Roland Garros, které se jako poslední počítá do olympijské kvalifikace, nebudeme s jistotou vědět, které hráčky z Top 50 budou startovat v Praze,“ vysvětlil ředitel turnaje.

O některých jménech je už ale jasno. „Můžu potvrdit, že volnou kartu do čtyřhry dostane bývalá světová jednička a pětinásobná grandslamová vítězka v deblu Lucie Šafářová, která by měla hrát po boku Bethanie Mattekové-Sandsové. Včera jsme tuto informaci ověřovali, holky s turnajem počítají,“ informoval Malý.

Čeští fanoušci se můžou těšit také na mladé tenisové naděje, konkrétně na Sáru Bejlek, Terezu Valentovou, Lauru Samson, Lucii Havlíčkovou a Dominiku Šalkovou. „Jsou to shodou okolností hráčky našeho klubu, takže jejich start můžu potvrdit. Těším se, jak se jim bude dařit mezi dospělými,“ doplnil Malý.

Foto: Livesport Prague Open / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports