Zpět na všechny články

Krejčíková a Martincová jsou ve finále, stejně tak deblistky Hradecká s Bouzkovou!

17. července 2021

Suverénní české tenistky ovládají letošní ročník Livesport Prague Open! Barbora Krejčíková a Tereza Martincová vyhrály své semifinálové zápasy a ve vzájemném duelu si v neděli zahrají o domácí titul. Veleúspěšný český den dokonaly Marie Bouzková a Lucie Hradecká, které v deblovém semifinále porazily americko-australský pár Asia Muhammadová, Storm Sandersová ve dvou setech.

Své premiérové finále na okruhu WTA vybojovala Tereza Martincová! Česká tenistka, která turnajem prochází bez ztráty setu, potvrdila dobrou formu i v utkání s Belgičankou Greet Minnenovou, s níž znovu neztratila set a zvítězila 6:3, 6:4.

Rozdíl ve skóre semifinálového duelu mohl být přitom ještě výraznější. Martincová vedla ve druhém setu už 4:1 a šla na servis. V tu chvíli si ale vybrala trochu slabší pasáž ve své hře a dovolila soupeřce dvěma brejky srovnat na 4:4.

Koncovka ale už patřila opět Tereze, která v devátém gemu opět dokázala prorazit Minnenové servis, následně odvrátit dva brejkboly v desáté hře a duel doservírovat.

„Neskutečný pocit. K tomu doma, to je úplně o něčem jiném,“ radovala se po utkání Martincová. „I když ke konci to bylo pro všechny poměrně stresující. Už jsem si myslela, že to tam tou rukou hodím. Padlo to na mě, dlouho si nepamatuji, že jsem byla tak nervózní.“

Martincová do finále na okruhu WTA postoupila po třech vyřazeních v semifinále. Držitelka čtyř titulů na okruhu ITF se o nejcennější trofej života popere v neděli s vítězkou Roland Garros Barborou Krejčíkovou.

Krejčíková si v neděli zahraje o již svůj třetí titul na okruhu WTA. Češka v sobotním semifinále potvrdila roli obrovské favoritky proti Sin-jü Wang, kterou deklasovala 6:1, 6:2.

Česká tenistka v utkání čelila jen jednomu brejkbolu, který s přehledem odvrátila, a čínské soupeřce naopak pětkrát servis sebrala. K výhře si dopomohla také neskutečnou šňůrou devíti získaných gemů v řadě.

„Řekla bych, že každý gem byl náročný. Taková hráčka, co vlastně jen střílí, je nevyzpytatelná,“ uvedla po utkání Krejčíková. „Byla jsem ráda, že jsem odskočila a vypracovala si nějaký náskok. Určitě se mi potom hrálo lépe. To stejné ve druhém setu, pomohlo mi to. Jsem ráda, že jsem to dohrála a postoupila do finále.“

Do finále v této sezoně přitom postoupila už počtvrté. Vedle Dubaje, kde prohrála s Muguruzaovou, vyhrála ve Štrasburku a v Paříži. „Poslouchá se to nádherně. Kdyby mi to někdo řekl vloni, nevěřila bych tomu,“ usmívala se druhá nasazená.

Bouzková s Hradeckou jsou v deblovém finále
Marie Bouzková a Lucie Hradecká nadále pokračují v parádních výkonech, když si při svém čtvrtém společném startu zahrají už potřetí finále. Šampionky z letošního travnatého podniku v Birminghamu porazily v semifinále Livesport Prague Open americko-australský pár Asia Muhammadová, Storm Sandersová po hodině a 16 minutách 6:3 a 6:4.

Češky rozhodly o svém úspěchu v obou setech vždy jediným brejkem, samy odvrátily všech sedm brejkbolových šancí soupeřek. V nedělním finále na ně čeká nejvýše nasazené slovensko-srbské duo Viktória Kužmová, Nina Stojanovičová.

„Zápas hodnotím kladně. Bylo tam několik výborných momentů, ale také pár chyb, kterých se musíme vyvarovat. Nezabité voleje, pak nějaké returny. Musím říct, že jsem si chvíli zvykala, protože mi kurt přišel o něco pomalejší než ten, na kterém jsme hrály předtím,“ uvedla Hradecká.

„Na podání to bylo dost vypjaté. Špatně jsem servírovala, často jsem musela jít přes druhý. Bylo tedy fajn, že jsme ani jednu hru při vlastním podání neztratily,“ doplnila svou parťačku Bouzková.

Semifinále dvouhry
TEREZA MARTINCOVÁ (78.) – Greet Minnenová (BEL, 122.) 6:3, 6:4
Sin-jü Wang (CHN, 147.) – BARBORA KREJČÍKOVÁ (13.) 1:6, 2:6

Semifinále čtyřhry
BOUZKOVÁ, HRADECKÁ – Muhammadová (USA), Sandersová (AUS) 6:3, 6:4

foto: TK SPARTA PRAHA/Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports