Zpět na všechny články

Kvalifikace vylosována, divoké karty rozdány

9. července 2021

Zítra na pražské Spartě vypuknou boje o místa v hlavní soutěži Livesport Prague Open. První zápasy kvalifikace začnou v sobotu v 10:00. Divoké karty do ní získaly české naděje Barbora Palicová, Dominika Šalková, Tereza Valentová, Patricie Kubíková, Barbora Miklová, Denisa Hindová a Linda Klimovičová. Kromě divokých karet do kvalifikace zasáhne i další Češka, Miriam Kolodziejová.

První se na centr kurtu představí Dominika Šalková, která vyzve v 10 hodin Polku Uršulu Radwaňskou. Hned po ní nastoupí ke svému utkání druhá divoká karta Valentová, jejíž soupeřkou bude Britka Sharanová. Třetí zápas na hlavním kurtu bude česko-slovenskou bitvou mezi Šrámkovou a Palicovou. Program na centru uzavře Kolodziejová proti Perrinové. Patricie Kubíková bude hrát proti Jodie Anně Burrageové druhý zápas na dvorci číslo 1. Následovat bude zápas Barbory Miklové s Britkou Brainsovou. Poslední zápas na kurtu číslo 1 odehraje Denisa Hindová proti Američance Muhammadové. Linda Klimovičová bude hrát poslední zápas s Ruskou Zakharovovou na kurtu číslo 2.

Poslední den před začátkem turnaje využila k tréninku i Petra Kvitová, která poprvé vyzkoušela povrch centrálního dvorce v pátek dopoledne. Kromě již avizované Kvitové se v hlavní soutěži představí i divoké karty. Tu první pořadatelé dali vítězce US Open 2011 a držitelce 9 titulů na okruhu WTA Samanthě Stosurové. Zbylé dvě si rozdělily sparťanská juniorka Lucie Havlíčková a Slovenka Viktória Kužmová.

V areálu již finišují po noční průtrži mračen poslední úpravy před zítřejším ostrým startem. Instalují se LED panely, po celém areálu se rozmisťují dezinfekce a důkladně se dezinfikují i sedačky, aby se mohli diváci cítit co nejbezpečněji. Pro návštěvníky budou mimo jiné připraveny i stánky s občerstvením.

Autor: eSports