Zpět na všechny články

Kolodziejová postupuje, nasazená jednička končí

31. srpna 2020

Antukový turnaj Prague Open pokračoval na Spartě a Štvanici třetím hracím dnem. Postup do třetího kola urvala na centrálním kurtu Miriam Kolodziejová, která přehrála ve třech setech Japonku Najtovou. Ve dvouhře překvapivě skončila nasazená jednička Rumunka Niculescuová, naopak někdejší wimbledonská finalistka Němka Lisická nezaváhala. Rozehrána byla rovněž soutěž čtyřhry, v níž na úvod uspěla česká dvojice Anastasia Detiuc, Johana Marková.

Kolodziejová postoupila do 3. kola
Miriam Kolodziejová (790.) si na podniku WTA v Praze zahraje třetí kolo. Do toho postoupila třiadvacetiletá Češka po výhře 6:0, 3:6 a 6:3 nad Japonkou Juki Najtovou (196.).

Kolodziejová vlétla do zápasu bravurně, protivnici nadělila za pouhých 21 minut kanára. „Ani jsem to nečekala. Soupeřka dělala dost chyb a já hrála první set hodně dobře,“ pochvalovala si po utkání vítězka. Ta si následně duel zkomplikovala. „Moje chyba. Vyhrála jsem set 6:0 a polevila v hlavě, což bylo na začátku vidět. Hned to bylo 0:3 a pak už se to se mnou vezlo. Měla jsem sice ještě brejkbol na 4:4, ten jsem ale nedala a nedohrála set nejlépe,“ hodnotila dále Kolodziejová, jež vzala asijské protivnici během střetnutí hned osmkrát servis.

Sama Kolodziejová na servisu neodvrátila ani jeden z pěti celkových brejkbolů, mrzet ji to ale nakonec nemuselo. Ve třetím dějství to byla ona, kdo znovu začal diktovat tempo hry. „Bylo důležité, že jsem si hned udělala náskok a pak držela servis,“ ohlížela se za koncovkou zápasu. Zároveň vysekla poklonu i soupeřce, která předvedla celou řadu úspěšných stopbalů. „Věděla jsem, že kraťasy umí, hrály jsme spolu už před dvěma roky. Vytáhla je v momentech, kdy jsem je nečekala. To bylo pro mě nejtěžší,“ přiznala.

Další soupeřkou tenistky z konce osmé stovky žebříčku bude Mexičanka Zarazuová.

Detiuc a Marková ztratily jen dvě hry
Česká dvojice Anastasia Detiuc, Johana Marková vstoupila do antukového turnaje WTA v Praze (125k) hladkým vítězstvím dvakrát 6:1 nad ruským párem Anšbaová, Jašinová. Češky v utkání odvrátily všech šest brejkbolů soupeřek, samy využily pět z devíti příležitostí.

„Určitě to nebylo tak jednoznačné. Byl to náš první zápas na turnaji, byly jsme i nervózní. Nicméně měly jsme plán a snažily jsem se hrát podle něj,“ uvedla Detiuc, na niž navázala její parťačka.

„Plán byl hrát útočně a hodně na síti, protože jsme věděly, s čím přijdou ony,“ doplnila Marková.

VYBRANÉ ZÁPASY PONDĚLNÍHO PROGRAMU

2. kolo dvouhry
Francesca Jonesová (GBR, 321.) – Rebecca Šramková (SVK, 193.) 6:2, 1:6, 6:2
Sabine Lisická (GER, -) – Stephanie Wagnerová (GER, 273.) 6:4, 6:4
Monica Niculescuová (ROU, 138.) – Andrea Lazarová Garcíaová (ESP, 318.) 4:6, 4:6
MIRIAM KOLODZIEJOVÁ (790.) – Juki Najtová (JPN, 194.) 6:0, 3:6, 6:3
Laura-Ioana Paarová (ROU, 198.) – Kristína Kučová (SVK, 173.) 3:6, 6:7(3)
Anna Karolína Schmiedlová (SVK, 181.) – Alexandra Cadantuová (ROU, 292.) 7:6(4), 3:2 skreč Cadantuová

1. kolo čtyřhry
DETIUC, MARKOVÁ – Anšbaová, Jašinová (obě RUS) 6:1, 6:1

KOMPLETNÍ PONDĚLNÍ VÝSLEDKY A STATISTIKY NALEZNETE ZDE.

Autor: eSports