Zpět na všechny články

Skvělá jízda Havlíčkové!

30. srpna 2020

Další tři Češky startující na divokou kartu se v neděli představily v 1. kole Prague Open. Fenomenálním výsledkem se blýskla patnáctiletá Lucie Havlíčková, která favorizované Indce Bhatiaové nedala šanci a přejela ji dvakrát 6:0! Darja Viďmanová ve svém zápase proti favorizované Argentince Podoroské neuspěla. Stejně tak nedokázala potrápit favoritku Linda Fruhvirtová. Nedařilo se ani Eugenii Bouchardové, která prohrála ve dvou setech. Naopak postupuje nasazená jednička turnaje Monica Niculescuová i bývalá světová pětka Sara Erraniová. Šest rozehraných zápasů muselo být kvůli tmě přesunuto na pondělí. Program totiž před tím přerušil déšť.

Havlíčková senzačně přejela Bhatiaovou
Patnáctiletá Lucie Havlíčková neuvěřitelným způsobem vstoupila do domácího turnaje Prague Open. Proti Indce Riye Bhatiaové (346.) mohla spíš jen překvapit, avšak česká hráčka přímo šokovala. Svou soupeřku totiž rozdrtila dvěma kanáry a nedala jí sebemenší šanci na úspěch. Za 54 minut tak bylo hotovo a patnáctiletá Češka se po výborném výkonu raduje z postupu do druhého kola.

„Rozhodně jsem to nečekala. Říkala jsem si, že jestli vyhraju, tak to bude dlouhý boj ve třech setech. Toto mě opravdu překvapilo. Hrála jsem rychle, agresivně a soupeřka nestíhala. Určitě mi to dodá sebevědomí vyhrát takovým způsobem zápas na turnaji WTA,“ řekla po zápase šťastná Češka.


Ve druhém kole se Havlíčková utká s vítězkou duelu Frechová–Okamuraová.

Fruhvirtová na Prague Open neuspěla
Linda Fruhvirtová nestačila v zápase prvního kola Prague Open na favorizovanou Dánku Claru Tausonovou (208.), které za hodinu hry podlehla 3:6 a 2:6. Patnáctiletá Češka měla problémy s body na servisu. Zaznamenala nízké procento bodů po prvním podání (38 %), Tausonová navíc využila hned pět z šesti brejkbolů.

Viďmanová nestačila na Podoroskou
Sedmnáctiletá Darja Viďmanová nedokázala na domácím turnaji Prague Open překvapit a po hodině a jedenácti minutích podlehla favorizované Nadie Podoroské (165.) z Argentiny po setech 2:6 a 1:6.

Bouchardová se s turnajem loučí
Do Prahy se vrátila i hvězdná Eugenie Bouchardová (272.). Kanadská tenistka a bývalá wimbledonská finalistka dostala divokou kartu na poslední turnaj WTA, který se v Praze odehrál dříve v srpnu. Bouchardová ale svůj úvodní zápas na druhém WTA podniku nezvládla. Proti třicáté nasazené Renatě Zarazuové (189.) z Mexika prohrála první set jasně 0:6, následně jí pomohla pauza na déšť, ale pro prohraném tiebreaku druhého setu se s akcí loučí.

Erraniová dostala kanára, přesto postupuje
Také další grandslamová finalistka se v neděli představila v Praze. Italka Sara Erraniová (151.) je bývalou světovou pětkou a hrála finále Roland Garros v roce 2012. Na pražském turnaji startuje jako šestá nasazená a v prvním kole měla potvrdit roli favoritky proti Argentince Paule Ormaecheaové (265.). Jenže první set získala její soupeřka jednoznačně 6:0. Erraniová následně hru srovnala a po obrovském boji nakonec získala upracovanou výhru 0:6, 7:5 a 7:6(7). Na kurtu musela strávit přes tři hodiny.

VYBRANÉ ZÁPASY NEDĚLNÍHO PROGRAMU
DARJA VIĎMANOVÁ – Nadia Podoroská (ARG) 2:6, 1:6
LINDA FRUVHIRTOVÁ – Clara Tausonová (DEN) 3:6, 2:6
Eugenie Bouchardová (CAN) – Renata Zarazuová (MEX) 0:6, 6:7(5)
LUCIE HAVLÍČKOVÁ – Riya Bhatiaová (IND) 6:0, 6:0 
Sara Erraniová (ITA) – Paula Ormaechea (ARG) 0:6, 7:5, 7:6(7)

KOMPLETNÍ NEDĚLNÍ PROGRAM NAJDETE ZDE. 

Autor: eSports