Zpět na všechny články

Halepová vyhrála titul! Hradecká s Plíškovou slaví v deblu

16. srpna 2020

Prague Open 2020 zná své vítězky! Ve dvouhře se z triumfu raduje největší hvězda pražského turnaje, světová dvojka Simona Halepová, která porazila Belgičanku Elise Mertensovou 6:2 a 7:5. Ve finále čtyřhry naopak dominovaly Lucie Hradecká s Kristýnou Plíškovou, které porazily rumunský pár Monicu Niculescuovou a Ralucu-Ioanu Olaruovou dvakrát 6:2.

Halepová vstupovala do finále v roli velké favoritky. Elise Mertensovou dokázala už jednou v této sezoně porazit a nakonec se jí to podařilo i v pražském finále. Začátek přitom měla špatný.

V úvodním setu totiž musela Halepová otáčet skóre, když prohrála první dva gemy. Pak se ale dostala do ráže a získala šest her v řadě a to i přes drobné obtíže, kdy v šestém gemu čelila hned čtyřem brejkbolům.

Lepší herní pohodu si přenesla i do druhého setu, v němž začala brejkem hned na začátku dějství. Mertensová ovšem okamžitým rebrejkem dala najevo, že se nehodlá vzdát bez boje. Favorizovaná Rumunka se dostala opět do vedení v pátém gemu, kdy soupeřce znovu prorazila servis, ale ani tentokrát výhodu brejku neudržela.

Favorizovaná Rumunka ovšem nehodlala připustit žádné velké drama, natož třetí set. V jedenácté hře se propracovala ke třem brejkbolům a ten poslední i využila. Duel následně doservírovala a po Dubaji získala druhý letošní titul.

Češky ovládly čtyřhru
Prague Open 2020 se dočkal také českých vítězek. Ve finále čtyřhry pražského turnaje WTA dominovaly Lucie Hradecká s Kristýnou Plíškovou, které porazily rumunský pár Monicu Niculescuovou a Ralucu-Ioanu Olaruovou dvakrát 6:2.

České zástupkyně, které spolu nastoupily k prvnímu společnému turnaji v kariéře, během své pouti za titulem ztratily pouze jeden set a finálový zápas ovládly bez ztráty servisu. Oba sety měly podobný průběh, když za stavu 2:2 vyhrály čtyři hry v řadě.

V utkání Češky čelily hned sedmi brejkbolům, ale s returnem soupeřek si dokázaly poradit. Samy naopak svůj výkon korunovaly čtyřmi brejky.

Hradecká se dočkala prvního deblového titulu od srpna 2019, kdy triumfovala v americkém Cincinnati spolu se Slovinkou Klepačovou. Plíšková navázala na dva loňské triumfy, které vybojovala v Bukurešti a na WTA 125k Series v Indian Wells.

Finále dvouhry
Simona Halepová (ROU, 2.) – Elise Mertensová (BEL, 23.) 6:2, 7:5
Finále čtyřhry
Niculescuová, Olaruová (ROU) – HRADECKÁ, KR. PLÍŠKOVÁ 2:6, 2:6

Autor: eSports