Zpět na všechny články

Plíšková: Na antuce se stále zlepšuji

12. srpna 2020

Kristýna Plíšková ve středu na Prague Open porazila favorizovanou Chorvatku Martičovou 6:1 a 7:5. Česká tenistka si tak na domácím turnaji zahraje čtvrtfinále, do kterého nastoupí proti Rumunce Bogdanové, dvaadevadesáté hráčce světového žebříčku.

„Fyzicky jsem se cítila dobře. Nicméně jsem ráda, že utkání nešlo do třetího setu, protože jsem známa tím, že většinou takové zápasy nezvládám,“ usmívala se po zápase Kristýna Plíšková.

Do utkání sice nenastupovala v pozici favoritky, hned v prvním setu však ukázala, že na Prague Open rozhodně nechce být jen do počtu. Vyhrála ho fantastickým způsobem v poměru 6:1. „První sety hraji skvěle. Nicméně trochu bojuji se začátky těch druhých, to bude potřeba zlepšit,“ řekla osmadvacetiletá tenistka.

Tyto potíže ale dnes vidět nebyly, vždyť Plíšková neztratila proti světové čtrnáctce ani jednou servis, načež koncovku druhé sady urvala ve svůj prospěch.

Kristýna Plíšková po restartu nepůsobí vůbec špatným dojmem. Co by za její euforií mohlo stát? Jednou z možných odpovědí je Jaroslav Levinský, člen realizačního týmu české tenistky. A toho si nemůže vynachválit.

„Je to profík, skvěle mě dokáže připravit na každý zápas. K tomu jsme si i sedli i lidsky, necítím ze strany týmu žádný tlak, to mi vyhovuje,“ popsala výhody spolupráce s bývalým elitním tenistou devětašedesátá hráčka žebříčku.

A v hlavě má i úspěch, který v Praze udělala před třemi lety, když dokráčela do finále. „Upřímně mám ráda centrkurt na Spartě, cítím se tu dobře. Uvidíme, jak daleko dojdu letos. Cítím totiž, že se každým rokem na antuce zlepšuji,“ vyhlíží páteční bitvu proti Rumunce Bogdanové.

Foto: TK SPARTA PRAHA/Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports