Zpět na všechny články

Za oponou: Kam s dítětem? I tenistky řeší babysitting

9. srpna 2020

V neděli se v areálech TK Sparta Praha konalo druhé kolo kvalifikace a známe už také pavouka do čtyřhry Prague Open 2020. Kromě tenisu se však na turnaji objevuje i řada dalších zajímavostí.

Kuriózní situaci řešila například nasazená rumunská hráčka Patricia Maria Tigová, která přiletěla na turnaj i s dvouletou dcerou. A protože potřebovala trénovat, řešila, kam malou holčičku umístit. Nakonec jako ukolébavka zřejmě zafungovaly údery do míčku, protože zatímco maminka Patricia trénovala, dcerka v klidu spala v kočárku přímo na kurtu. Naštěstí manžel tenistky je již na cestě a od pondělí bude hlídačem na plný úvazek.  

Během dne také chodily desítky zajímavých dotazů na Simonu Halepovou, která poté živě přes telefon na některé z nich odpovídala fanouškům. Podívejte se na záznam chatu na sociálních sítích turnaje, ať víte, jakou má Simona oblíbenou barvu, jaké město má nejraději, ale také jak vtipně předvedla svou oblíbenou emoji ikonku. A nenechala se zahanbit od Genie Bouchardové a i ona zvládla fanoušky pozdravit v češtině. Tentokrát jim popřála „Dobrý večer“. A vůbec nevadí, že byly teprve tři hodiny odpoledne. Halepová se později setkala s prezidentem Českého tenisového svazu Ivem Kaderkou, od něhož dostala květinu, se kterou pak chodila po celém areálu.

Zajímavý okamžik zažila i Genie Bouchardová, která se konečně dozvěděla, cože je ukryto za dveřmi označenými SECRET ROOM. „Tak jo, jdeme na to. Jsem tak nervózní,“ říkala Kanaďanka, zatímco pomalu otevírala dveře. „Lidi! Tady nic není! Tady fakt nic není!“ smála se, když s ředitelem turnaje Davidem Trundou vstoupila do prázdné spojovací chodby. Ideální kanadský žertík pro kanadskou tenistku.

Během dne byla rozlosována i čtyřhra hlavního turnaje. Na losování do kanceláře WTA se nečekaně přišly podívat i bývalé světové jedničky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková, které jsou na Prague Open 2020 nasazenými jedničkami. A fanoušci se mohou těšit na vskutku unikátní spojení – na jedné straně kurtu se poprvé představí Barbora Strýcová se Simonou Halepovou! Tyto čtyři hráčky, které všechny byly světovými jedničkami, by na sebe mohly narazit ve druhém kole.

Během kvalifikačních zápasů si samotné hráčky znovu pochvalovaly, jak je zvládnutá organizace turnaje z hlediska hygienických předpisů. Před každým zápasem na kurt naběhne uklízecí četa v rukavicích a pečlivě uklízí umpire hlavního rozhodčího, lavičky hráček, židle čárových rozhodčích i síť. Přímo v areálu TK Sparta Praha ve speciálně vyhrazených prostorách absolvovali hráčky i organizátoři sérii testů na Covid. Nikdo z účastníků turnaje totiž nesmí mít test starší než pět dní.

foto: TK SPARTA PRAHA / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports